Missie & Visie

Spiritus Vitalis MCMXC streeft naar een balans tussen genot en reflectie. Onze visie, begeleidt de leden op een queeste naar ultieme geestelijke verrijking binnen een hechte en diverse gemeenschap.

Spiritus Vitalis MCMXC

Bij Spiritus Vitalis streven we er naar om het vooraanstaande intellectuele en creatieve centrum te zijn voor effectieve betrokkenheid in een wereld die steeds meer vraagt om beter ontworpen objecten, communicatie, systemen en organisaties om aan maatschappelijke behoeften te voldoen. Voortgekomen uit holistische en altruïstische gedachten in een asymptotische benadering van geestelijke verrijking.

Visie

Bij Spiritus Vitalis MCMXC, streven we ernaar een balans te vinden tussen genot en reflectie, geholpen door relativiteit en gedachten, net zoals de grote denkers die ons inspireren. Onze missie is niet alleen om onszelf te verrijken, maar ook om een positieve impact te hebben op de Maastrichtse studentenwereld en daarbuiten. Het is deze visie die ons drijft en verbindt, en die ons dispuut tot een unieke broederschap maakt.

Onze visie sluit aan bij de veranderingen in de wereldeconomie, de samenleving en het milieu, wat onze missie en waarden inspireert.

01. Genot

Genot is voor ons meer dan alleen plezier; het is de levensvreugde die voortkomt uit verbondenheid en kameraadschap. Dit komt tot uiting in onze wekelijkse bijeenkomsten bij Café de Boschpoort, waar we samenkomen in onze herkenbare ambergeel-zwart gestreepte dispuutstruien. Hier vieren we niet alleen onze successen, maar ondersteunen we elkaar ook in tijden van uitdaging, waardoor een diepe band, zowel intern als extern ontstaat die ons dispuut sterk en verenigd houdt.

02. Reflectie

Reflectie is de basis voor persoonlijke en collectieve groei. Geïnspireerd door de diepe reflecties van Rodin in zijn kunst en de filosofische overpeinzingen van Einstein, stimuleren we onze leden om voortdurend na te denken over hun daden en hun impact op de wereld. Dit wordt bevorderd door onze intellectuele discussies en activiteiten, die niet alleen gericht zijn op academische prestaties maar ook op het ontwikkelen van een bredere wereldvisie en ethisch bewustzijn.

03. Intellectuele verrijking

Onze queeste naar intellectuele verrijking is asymptotisch; we streven altijd naar meer kennis en begrip, wetende dat de reis zelf net zo waardevol is als het doel. Deze pijler wordt ondersteund door onze diverse leden die elk een unieke bijdrage leveren aan ons collectief. We moedigen een cultuur van experimenteel leren aan, waar ideeën vrijelijk worden gedeeld en bekritiseerd, en waar elke stem wordt gehoord en gerespecteerd.

KOM BORRELEN

Maak kennis met het Maastrichtse studentenleven!